30 Ιουνίου 2014

Η Άρτεμις Σπανού στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIES!



Με μεγάλη χαρά θα υποδεχτούμε στο 2ο Διεθνές BASKETBALL CAMP FOR LADIES ,το μεγαλύτερο ανερχόμενο ταλέντο του γυναικείου μπάσκετ, την Άρτεμις Σπανού!


Οι διακρίσεις και τα κατορθώματα της , συγκλονιστικά παγκόσμια. Ο χαρακτήρας της , χαμηλών τόνων και προσγειωμένη. Τι καλύτερο παράδειγμα για τις αθλήτριες του camp;
Η Άρτεμις Σπανού ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 10 ετών, στον Πανιώνιο. Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου που αγωνιζόταν στην Α1 Εθνική Κατηγορία, τη χρονιά που κετέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος. 
Στα 16 της αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο στο EuroCup Γυναικών και το 2010 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Σταδιακά καθιερώθηκε στην βασική πεντάδα του συλλόγου και τη σεζόν 2009-10 αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της ομάδας. 


Τη σεζόν 2010-11 γράφτηκε στο Robert Morris College του Ιλινόις, όπου θα συνεχίσει το μπάσκετ και παράλληλα θα σπουδάσει. Αναδείχθηκε κορυφαία ρούκι της χρονιάς στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ 2011 .Τα επόμενα 3 χρόνια ,η παρουσία της στο κολέγιο είναι εκπληκτική ,με το ένα ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο .

Τον Ιούλιο 2007, σε ηλικία 14,5 ετών κλήθηκε στην εθνική κορασίδων με την οποία πήρε μέρος σε διεθνές τουρνουά και στη συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων. Το 2008, στο επόμενο Πανευρωπαϊκό Κορασίδων Β΄ κατηγορίας ήταν βασική και αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ της ομάδας με 110 πόντους. Με την εθνική κορασίδων έπαιξε και στο Πανευρωπαϊκό του 2009 στη Νάπολη, όπου είχε Μ.Ο. 14 π., αναδείχθηκε δεύτερη στα ριμπάουντ (Μ.Ο. 12,1) και πρώτη στο Μ.Ο. λεπτών συμμετοχής με 39΄.

Τον Αύγουστο 2010 κλήθηκε στην Εθνική Νεανίδων και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του τουρνουά με 148 π. και MVP της διοργάνωσης. Η εκπληκτικές της εμφανίσεις οδήγησαν τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μίσσα να την καλέσει στην Εθνική Γυναικών, με την οποία αγωνίστηκε το Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών 2010, στην Τσεχία. 




Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία πήρε και την τελευταία πλακέτα της MVP που υπήρχε και επιλέχτηκε και στην καλύτερη πεντάδα αν και ηταν ακομα νεανίδα!. Ηταν πρώτη σκόρερ με 163 πόντους, με 20,4 και πρώτη ριμπάουντερ με 12,6 ανά παιχνίδι.

Την επόμενη χρονιά ανέβασε την ομάδα νεων γυναικών στην Α κατηγορία , ενώ  βγαίνει πάλι MVP (20.4π-12.6 ριμπ.- 2.5 ασ) . Η πορεία της στην Εθνική Γυναικών συνεχίζεται, βοηθώντας σημαντικά με την παρουσία της την ομάδα , να προσκριθεί στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα το 2015.


Το 2014 ψηφίστηκε από τη FIBA Europe ως η τρίτη καλύτερη νέα παίκτρια της Ευρώπης!

Η επόμενη χρονία θα την βρεί να αγωνίζεται στην Τουρκική Ινστανμπούλ Γιουνιβέρσιτι,ενώ έφτασε μια ανάσα από το WΝΒΑ.