23 Ιουνίου 2014

Η Λετονή guard Elina Babkina στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIESΓια 2η συννεχόμενη χρονιά θα μας τιμήσει με την παρουσία της  η διεθνής Λετονή Elina Babkina, μια από τις πλέον καταξιωμένες guard των ευρωπαϊκών γηπέδων.

 Η παρουσία της ήταν συγκλονιστική στο περσινό camp, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλες τις αθλήτριες και τους προπονητές. Την ευχαριστούμε πολύ που δεχτηκε να ξαναβρεθεί πάλι κοντά στις αθλήτριες και να τις βοηθήσει με τις πολύτιμες συμβουλές  και την τεχνική της κατάρτιση. Η Babkina από το 2004 έως το 2008 αγωνίστηκε στη TTT/Rīga ενώ την επόμενη διετία έπαιξε με επιτυχία στη SK Cēsis όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα Λετονίας.
Το 2010 μεταπήδησε στη Πολωνική Lotos Gdynia, ενώ το 2011 βρέθηκε στη Τουρκία για τα χρώματα της Fenerbahçe.
Τη σεζόν 2012-13 έπαιξε στη Ρουμανική  CSM Târgovişte οδηγώντας την σε ιστορικές επιτυχίες στην ευρωλίγκα, μέχρι ο σύλλογος να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα.
Πέρυσι αγωνίστηκε στην Ρωσική ομάδα Ναντεζντα.Με την εθνική ομάδα της Λετονίας έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις (Ευρωμπάσκετ, Ολυμπιάδα κτλ) και πάντα έδινε το στίγμα της με τις πολύ καλές εμφανίσεις της.
Πριν λίγες ημέρες βοήθησε την ομάδα της να προκριθεί στους Πανευρωπαϊκούς του 2015.