10 Ιουνίου 2014

H Λολίτα Λύμουρα στο 2ο Διεθνές BASKETBALL CAMP FOR LADIES!






Κοντά μας θα βρίσκεται στο 2ο Διεθνές BASKETBALL CAMP FOR LADIES η play maker της Εθνικής ομάδας και του Πρωτέα Βούλας Λολίτα Λύμουρα!

Η Λολίτα Λύμουρα έκανε τα πρώτα της βήματα αγωνιζόμενη στην ομάδα του Εθνικού Πειραιώς. Κλείνοντας πέντε χρόνια στο σύλλογο, το 2000 φόρεσε τα χρώματα των Εσπερίδων Καλλιθέας με τις οποίες πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος Νεανίδων (2004), ενός Πρωταθλήματος Ελλάδος (2006) και δύο Κυπέλλων Ελλάδος (2006, 2007). 



Το 2007 αποφάσισε να μετοικίσει στην Ιταλία για να αγωνιστεί στη Βίρτους Βιτέρμπο έχοντας μέσο όρο 32,2 λεπτά συμμετοχής και 9,2 πόντους ανά παιχνίδι, σε σύνολο 31 παιχνιδιών που αγωνίστηκε. Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην Ginnastica Comense 1872, ομάδα της πόλης Κόμο. 

Κατά την περίοδο 2009-10 αποφάσισε να επιστρέψει στα ελληνικά γήπεδα, αποτελώντας κομμάτι της ομάδας του Αθηναϊκού. Η χρονιά αυτή υπήρξε ιστορική για το σύλλογο, γιατί πέτυχε να κατακτήσει ένα Τριπλ Κράουν: το Πρωτάθλημα Ελλάδος (ολοκληρώνοντας αήττητος τις υποχρεώσεις του), το Κύπελλο Ελλάδος (νικώντας τη Φ.Ε.Α. στη Βέροια) και το EuroCup Γυναικών.

Το 2011-12 θα κατακτήσει για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα με τον Αθηναϊκο και την αμέσως επόμενη ,που θα είναι και η τελευταία της στην ομάδα ,θα τερματίσει στην 2η θέση.

Τέλος στην σεζόν που πέρασε βοήθησε καταλυτικά την ομάδα της ,τον Πρωτέα βούλας, να αγωνιστεί στους τελικούς του πρωταθλήματος, κατακτώντας την 2η θέση.






ΕΘΝΙΚΗ
Η Λύμουρα έχει φορέσει το εθνόσημο, συμμετέχοντας σε ομάδες όλων των ηλικιακών βαθμίδων. Ανακηρύχθηκε MVP στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων (U16) του 2001 στη Βουλγαρία, καθώς ήταν η κορυφαία στους πόντους και στις ασίστ. Την επόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του Πανευρωπαϊκού Νεανίδων (U18) του 2002 στη Σλοβενία. Επέδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα αποτελώντας μέλος της καλύτερης πεντάδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών (U20) στην Τσεχία.
Αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνική Γυναικών από το 2003 έως και σήμερα ,όντας η 19 σκόρερ όλων των εποχών .