2 Ιουλίου 2013

Και η Παπαμιχαήλ στο 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIES!

Μαζί μας σήμερα Τρίτη 2/7 θα βρίσκεται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, η διεθνής Πέλη Παπαμιχαήλ.

Η Πέλη Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ,έχει υψος 1.88 και αγωνίζεται στην θέση 4-5. Έχει αγωνιστεί στις ομάδες Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης, Εσπερίδες Καλλιθέας, Μ.Α.Σ. Καστοριά και Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε ως το 2009. 

Τη σεζόν 2009-10 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στην Ευρώπη.  Αρχικά πήγε στην Cadi La Seu, ομάδα που εδρεύει στην πόλη Λα Σέου της Ανδόρας αλλά παίζει στο ισπανικό πρωτάθλημα, συνέχισε στην κροατική Γκόσπικ, με την οποία έπαιξε και στην Ευρωλίγκα γυναικών και τέλειωσε τη σεζόν στη γαλλική Λιμόζ, όπου υπήρξε συμπαίκτρια με την Κατερίνα Σπαθάρου. 
Για το 2010-11 υπέγραψε στην γαλλική Καλέ.
Το 2011-12 ξαναγυρίζει στην ομάδα του Πανιωνίου ενώ την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ιταλική Ραγκούσα.

 

Διεθνής


Τον Ιούλιο του 2001, σε ηλικία 15 ετών κλήθηκε στην εθνική κορασίδων, με την οποία πήρε μέρος σε διεθνές τουρνουά στην Ιταλία και στη συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στο ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ, στο οποίο αγωνίστηκε σε 7 ματς και πέτυχε 30 π.


Τον Ιούνιο του 2005 κλήθηκε στην Εθνική Νέων Γυναικών (Κ20), με την οποία έπαιξε σε διεθνές τουρνουά στη Σιάτιστα και τον Ιούλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στο ΜΠΡΝΟ, στο οποίο αγωνίστηκε σε 8 ματς και πέτυχε 60 π. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους κλήθηκε και έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Γυναικών, σε δυο φιλικά ματς με τη Βραζιλία και την Κίνα.


Τον Ιούλιο του 2006 συμετείχε ξανά με την Εθνική στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στο ΣΟΠΡΟΝ, όπου έπαιξε σε 8 ματς και πέτυχε 80 π. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Εθνική Γυναικών, με την οποία έλαβε μέρος σε τουρνουά προετοιμασίας και στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έκτοτε αποτελεί στέλεχος της Εθνικής ομάδας, με την οποία έχει πάρει μέρος σε δύο Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα: 2007 στο ΚΙΕΤΙ και 2009 στη Λετονία και στους Μεσογειακούς Αγώνες 2009 στην Πεσκάρα.


Το 2010 κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μίσσα στην Εθνική Γυναικών, με την οποία αγωνίστηκε το Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών 2010, στην Τσεχία.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε με την εθνική μας την πρόκριση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 ,συμβάλλοντας αποφασίστηκα με την απόδοση της.