6 Ιουλίου 2013

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι του 1ου ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIES



Σημαντική η παρουσία των καλεσμένων μας στο 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIES. Κοντά μας βρέθηκαν ο ορθοπεδικός Δημήτρης Τσούκας, ο γυμανστής Γιώργος Καρατράντος, η διαιτολόγος Πηγή Γρίβα, η διαιτητής ΒάσωΤσαρούχα και ο γενικός διευθυντής της Σπάρτακ Μόσχας Στράτος Κωστάλας.


Ο γνωστός ορθοπεδικός Δημήτρης Τσούκας αφού αναφέρθηκε στους τραυματισμούς που υπάρχουν στο μπάσκετ, μίλησε για την πρόληψή τους και τον τρόπο που πρέπει μια αθλήτρια να προστατεύει τον εαυτό της. Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν ήταν αρκετές και ο γιατρός απάντησε σε όλες με μεγάλη προθυμία λύνοντας τις απορίες των παιδιών.




Ο γυμναστής Γιώργος Καρατράντος έδειξε στις αθλήτριες νέους, μοντέρνους τρόπους για την ενδυνάμωση και την ευλυγισία, στοιχεία απαραίτητα για την βελτίωση μια αθλήτριας. Ο ίδιος στο τέλος του προγράμματος μοίρασε σε όλα τα παιδιά έντυπο με τις βασικές αρχές και προπονητικές συμβουλές.






Η Πηγή Γρίβα, γνωστή διαιτολόγος με ειδικότητα στη διατροφή αθλητών και αθλητριών, παρέδωσε ένα πραγματικό σεμινάριο διατροφής και φυσικά απάντησε σε πάρα πολλές ερωτήσεις, όχι μόνο των αθλητριών αλλά και των ίδιων των προπονητών. Οι σημειώσεις της στο τέλος έγιναν ανάρπαστες αφού περιλάμβαναν πολλές διατροφικές συμβουμές και κατευθύνσεις.






Η διεθνής διαιτητής Βάσω Τσαρούχα μας διαφώτισε πολύ παραστατικά για τους κανονισμούς που υπάρχουν αλλά και γι αυτούς που πρόκειται να αλλάξουν. Όλοι για ακόμα μια φορά ανακαλύψαμε ότι έχουμε κενά στη γνώση μας ως προς τους κανονισμούς και η κ. Τσαρούχα μας έλυσε πάρα πολλές απορίες.





Ο γενικός διευθυντής της Σπάρτακ Μόσχας Στράτος Κωστάλας περιέγραψε στα παιδιά τις μπασκετικές συνθήκες που επικρατούν στη Ρωσία και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους μια κοπέλα πρέπει να παίζει μπάσκετ και να προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο.




Ευχαριστούμε πολύ τους καλεσμένους μας για την πολύτιμη συμμετοχή τους στο 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIES. Πραγματικά η δική τους συμβολή ήταν πολύ μεγάλη στο να καταφέρουμε να κάνουμε ένα τόσο επιτυχημένο camp.