10 Ιουλίου 2013

Ελένη Καλαϊτζάκη: ''Πραγματοποιήσαμε το όνειρο!''




Γράφει η Ελένη Καλαϊτζάκη
Το 1ο Διεθνές Basketball Camp For Ladies   έφτασε στο τέλος του. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι αθλήτριες παρακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα ατομικής τεχνικής ,που περιλάμβανε, ball handling ,passing, rebound,κινήσεις ,τελειώματα  κ.α. Ακόμα  συνεργασίες  2,3,4, παικτών.


 Ενθουσιασμός υπήρχε καθημερινά στα διαγωνιστικά διπόντων-τριπόντων και βολών, που οδηγούσε τους  5 πρώτους σε κάθε κατηγορία, στους τελικούς της τελευταίας μέρας. Μεγάλο ενδιαφέρον και στα διπλά ανά ηλικιακή κατηγορία που παίζονταν καθημερινά.




Συγκλονιστική η παρουσία του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος  Τζώρτζη Δικαιουλάκου, ο οποίος ανιδιοτελώς παρευρέθηκε  2 ημέρες στο camp, μάλιστα και τις 4 ώρες του προγράμματος. To τι πρόσφερε πραγματικά στα 47 κορίτσια που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, νομίζω ότι ούτε ο ίδιος μπορεί να συνειδητοποιήσει πραγματικά. Ήταν δίπλα τους από το ζέσταμα, μέχρι και τα διαγωνιστικά σουτ να τις διορθώνει και να τις συμβουλεύει. 
Η ανάλυση του pick and roll και του spacing έγιναν με εξαιρετικό τρόπο και αποτέλεσε σεμινάριο για παίκτριες αλλά και προπονητές. Τελικά  φάνηκε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και μερικοί άνθρωποι βρίσκονται ψηλά γιατί το αξίζουν πραγματικά!

Τζώρτζη σε ευχαριστώ για όλα ,κυρίως για την χαρά που πρόσφερες στα κορίτσια και τις πολύτιμες συμβουλές που τους έδωσες.




Οι παίκτριες της εθνικής ομάδος  Εβίνα Μάλτση, Πέλυ Παπαμιχαήλ και Αφροδίτη Κοσμά  αποθεώθηκαν από τις αθλήτριες και έγιναν αντικείμενα λατρείας. Ξαφνιάστηκαν και οι ίδιες  από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι αθλήτριες για αυτές και να τις ακούσουν προσεκτικά αλλά και να τις κάνουν έξυπνες ερωτήσεις.

Η Ελίνα Μπάμπκινα έδωσε ρεσιτάλ μέσα στο γήπεδο συμμετέχοντας ενεργητικά στην επίδειξη των συνεργασιών που έδειξε ο coach Δικαιουλάκος  και ήταν πολύ γλυκιά με όλους.

Σημαντικό ‘’πρόβλημα’’ στη ροή του προγράμματος ήταν ο πανικός που δημιουργούσαν οι φωτογραφίες των αθλητριών, με τις παίκτριες της Εθνικής, την Ελίνα  και τον coach της Εθνικής, καθώς και των υπογραφών στις μπλούζες τους. Τελικά ύστερα από επίμονες προσπάθειες μπορούσαμε να συνεχίσουμε την προπόνηση.
Το πρόγραμμα υποτίθεται ότι θα ήταν 3 ώρες αλλά καθημερινά άγγιζε τις 4 και παραπάνω.




Ο γνωστός ορθοπεδικός Δημήτρης Τσούκας έδωσε πολύτιμες συμβουλές  όσον αφορά την πρόβλεψη των τραυματισμών, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων της γυναικείας ανατομίας .

Η  Πέγκυ Γρίβα διαιτητής και διατροφολόγος  έκανε μια πλήρη ενημέρωση για την σωστή διατροφή των αθλητριών, για τα γεύματα που πρέπει να γίνονται πριν και μετά την προπόνηση  κ.α. και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.

Η διεθνής Διαιτητής Βάσω Τσαρούχα αφού έδωσε συμβουλές στις αθλήτριες στο πια πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους απέναντι στους διαιτητές, έλυσε απορίες και δικές μας σε πολλούς κανονισμούς. Και εδώ οι ερωτήσεις δεν είχαν σταματημό και αθλήτριες παρακολούθησαν την διάλεξη και επίδειξη με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος ο γυμναστής Γιώργος Καρατράντος   έδειξε ενδιαφέρουσες ασκήσεις ενδυνάμωσης  και για τις παίκτριες αλλά  και τους προπονητές.




Η τελευταία ημέρα ήταν  το αποκορύφωμα, είχε περισσότερο παιχνίδι, ενώ η παρουσία της Εβίνας Μάλτση   γέμισε με ενθουσιασμό όλους. Αφού παρακολούθησε σχεδόν όλο το πρόγραμμα, παρέμεινε στο γήπεδο ακόμα 1 ώρα παίζοντας 3 on 3 με παίκτριες και προπονήτριες!






Η επιτυχία του camp όμως δεν ήταν μόνο όσα ανέφερα και ότι όλα πήγαν παραπάνω καλά από ότι είχαμε φανταστεί.

Η πραγματική επιτυχία ήταν η ευτυχία που ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των παιδιών μετά το τέλος του προγράμματος. Μπόρεσαν μέσα σε 5 ημέρες να ρουφήξουν σαν σφουγγάρια όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούσαν. Ήταν όλες τους αξιόλογα παιδιά, χάρηκα που τις γνώρισα και τους εύχομαι να έχουν μια πολύ καλή σεζόν με τις ομάδες τους.




Η μεγάλη παρέα των προπονητών που δημιουργήσαμε  ένα μήνα τώρα που σχεδιάζουμε το camp, συνεργάστηκε άριστα για το καλό των αθλητριών. Αποφασίσαμε ότι μόνο με συνεργασία ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών, μπορούμε να πάμε το γυναικείο μπάσκετ ακόμα πιο ψηλά, μακριά από ανταγωνισμούς και μισαλλοδοξίες.

Γι’αυτό και καθημερινά το camp συνεχίζονταν στο απέναντι μεζεδοπωλείο, μετά φαγητού μέχρι αργά, με πολύ καλή παρέα.




Όλα τα καλά όμως κάποτε τελειώνουν, ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτού του camp και συμμετείχαν σε αυτό, όπως και την  ομάδα του Απόλλων Σμύρνης  για την συνεργασία.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους προπονητές όλων των ομάδων που έδωσαν άδεια και διευκόλυναν τις αθλήτριες τους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, παρότι η ομάδα τους έκανε ακόμα προπόνηση.

Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου, με νέα προγράμματα και πολύ όρεξη για μπάσκετ.


Καλό καλοκαίρι σε όλους!