25 Ιουνίου 2014

Ο Ορθοπεδικός κ. Μάνος Μπριλάκης στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIES



Θα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIES έναν εξαίρετο γιατρό αλλά πάνω από όλα έναν πολύ καλό φίλο τον ορθοπεδικό κ. Μάνο Μπριλάκη!

Ο ορθοπαιδικός χειρουργος Εμμανουήλ (ή Μάνος) Μπριλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «λίαν καλώς» και εργάστηκε για 6 έτη στην Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας με σκοπό τη λήψη της ειδικότητας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας και ιδιαίτερα στην αρθροσκόπηση και την επανορθωτική χειρουργική των ενηλίκων, ενώ εργάστηκε για περισσότερο από ένα έτος στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού».  Μετά τη λήψη της ειδικότητας, μετεκπαιδεύτηκε στην Αρθροσκόπηση του Ώμου παρακολουθώντας και δουλευοντας κοντά στους κορυφαίους έλληνες και ξένους χειρουργούς.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (MSc) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διάγνωση και θεραπεία της Οστεοπόρωσης. Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μελέτη πάνω στην εμβιομηχανική της χειρουργικής του βλαισού μεγάλου δακτύλου του άκρου ποδός (ευρύτερα γνωστό ως «κότσι»).

Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα και ελληνικά βιβλία, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει ανακοινώσει επιστημονικές εργασίες του σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση Ορθοπαιδικών συνεδρίων και σεμιναρίων, είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει πλούσια συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια.


Σήμερα, εργάζεται ως επιμελητής του Ορθοπαιδικού Τμήματος της Κλινικής Ψυχικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και είναι συνεργάτης του Κέντρου Αρθροσκόπησης και Χειρουργικής Ώμου του ΙΑΣΩ General. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος Ορθοπαιδικός του Γυναικείου Τμήματος Basket και του ανδρικού τμήματος Handball του Πανιωνίου ΓΣ.