27 Ιουνίου 2014

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Ελληνικού στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CAMP FOR LADIES!



Την Τρίτη 1 Ιουλίου θα έχουμε την ξεχωριστή τιμή να φιλοξενήσουμε στο camp ,σχεδόν σύσσωμη την πρωταθλήτρια ομάδα της Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Η coach της ομάδας Eλένη Καπογιάννη και οι αθλήτριες Αριστέα Μαγκλάρα, Τάνια Χαλιβέρα, Μαρία-Ρόζα Μπόνη, Ανθή Μπαλτά και Αφροδίτη Κοσμά, θα μιλήσουν στις αθλήτριες αλλά και θα συμμετάσχουν ενεργά στην προπόνηση, αναλύοντας ένα τεχνικό θέμα και βοηθώντας τις αθλήτριες στην εφαρμογή του μέσα από ασκήσεις.





AΡΙΣΤΕΑ ΜΑΓΚΛΑΡΑ

Η Μαγκλάρα ξεκίνησε την καλαθοσφαίριση στις ακαδημίες του Σπόρτιγκ. Αγωνίστηκε διαδοχικά στις ομάδες κορασίδων και νεανίδων του συλλόγου, ενώ είχε και ορισμένες συμμετοχές με τη γυναικεία.

Επόμενος σταθμός της αθλήτριας ήταν η ομάδα νεανίδων του Αστέρα Εξαρχείων, με τον οποίο αγωνίστηκε την περίοδο 2003-04 στην Α1 Εθνική.

Το 2006 η Μαγκλάρα υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη Χολαργού όπου και παρέμεινε για 4 αγωνιστικές περιόδους, τρεις στην Α1 Εθνική και μία στην Α2 Εθνική.

Την αγωνιστική περίοδο 2010-11 η αθλήτρια φόρεσε τα ερυθρόλευκα για χάρη του Ολυμπιακού Βόλου.

Τον Ιούλιο 2011 επέστρεψε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Την πρώτη της περίοδο στο σύλλογο, 2011-12, ο τελευταίος τερμάτισε στη 2η θέση του Πρωταθλήματος.

Η περίοδος 2012-13 υπήρξε και η σημαντικότερη στην καριέρα της αθλήτριας, εφόσον κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό το Πρωτάθλημα Ελλάδας, όντας μάλιστα και αρχηγός της ομάδας. Το 2013-14 αγωνίστηκε πάλι στην ομάδα του Παναθηναϊκού , ενώ φέτος μετακόμισε στη ομάδα του Ελληνικού .

Έχει υπάρξει μέλος της Εθνικής Κορασίδων , ενώ τον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι.




ΑΝθΗ  ΜΠΑΛΤΑ

Η Ανθή Μπαλτά, ξεκινησε την καριέρα της από Άμιλλα Περιστερίου με την οποία κατέκτησε  το 2002-03  Πρωτάθλημα Κορασίδων.Το καλοκαίρι του 2003 μεταφέρθηκε στις Εσπερίδες Καλλιθέας με τις οποίες κατέκτησε επί δύο συνεχόμενα έτη το Πρωτάθλημα Ελλάδος Νεανίδων.

Την τριετία 2005-2008 φόρεσε τα χρώματα του Σπόρτιγκ Αθηνών. Την αγωνιστική περίοδο 2008-09 η Μπαλτά αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε μια επίσης μονοετής παραμονή της παίκτριας στην Αμαρυλλίδα Βριλησσίων, η οποία αγωνιζόταν με προπονήτρια την Ελένη Καπογιάννη στην Α2 Εθνική. Από το 2009 ξεκινάει η επιτυχημένη της πορεία με την ομάδα του Α.Ο. Ελληνικού, πετυχαίνοντας  2 ανόδους ,ενώ την σεζόν που πέρασε κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Παράλληλα κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος που διεξήχθη στην Κω. Η ομάδα της Μπαλτά  κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό επί του Παναθηναϊκού με σκορ 57-55. Η καλαθοσφαιρίστρια αναδείχθηκε M.V.P. (πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα), καθώς πέτυχε στην εκπνοή (μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου) το νικητήριο καλάθι, προσφέροντας στην ομάδα της το 1ο νταμπλ.





ΕΒΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
Η Εβίνα Σταμάτη ξεκίνησε την καριέρα της από τα νεανικά τμήματα του Ατρομήτου Πειραιά. Σε ηλικία 19 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε από το 2003 ως το 2009. Με το «τριφύλλι» κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος της περιόδου 2004-05.
Την περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε σε 17 αγώνες του Πρωταθλήματος Ρουμανίας με την Ισίμ Αράντ, τη μοναδική ομάδα με την οποία έχει μέχρι σήμερα συμμετάσχει σε συλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση (EuroCup Women 2010). Την επόμενη χρονιά, 2010-11, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Φ.Ε.Α. Ν. Φιλαδέλφειας / Ν. Χαλκηδόνας. Τον Απρίλιο του 2011 ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Σταμάτη στο All Star Game της χρονιάς που διεξήχθη στα Ιωάννινα. Μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου, η αθλήτρια βρέθηκε στην 7η θέση του πίνακα των καλύτερων σκόρερ του Πρωταθλήματος (302 πόντοι σε 22 αγώνες).
Το 2012 μεταπήδησε στην Α.Ε. Σουρμένων-Ελληνικού, ακολουθώντας την προπονήτρια της προηγούμενης ομάδας της, Ελένη Καπογιάννη. Την περίοδο 2012-13 η Σταμάτη αναδείχθηκε με την ομάδα της δευτεραθλήτρια Ελλάδος, ενώ βρέθηκε στη 12η θέση του πίνακα των καλύτερων σκόρερ του Πρωταθλήματος (270 πόντοι σε 22 αγώνες).
Φορώντας τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, η Σταμάτη διαγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2002 στη Σλοβενία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών του 2009 στη Ρίγα, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 στην Πεσκάρα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών του 2011 στην Πολωνία. Πρόσφατα αγωνίστηκε με την Εθνική Γυναικών που προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015 ως πρωτοπόρος του Α' Προκριματικού Γύρου.



ΤΑΝΙΑ ΧΑΛΙΒΕΡΑ
Η  Τάνια Χαλιβέρα γεννήθηκε στην πόλη Νις(έχει Σερβική καταγωγή), μεγάλωσε όμως στη Λάρισα, ξεκινώντας την καριέρα της από τις τοπικές ομάδες. Την περίοδο 2006-07, ανήκοντας στην Ολυμπιάδα Λάρισας, αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας 294 πόντους.
Το καλοκαίρι του 2007 εντάχθηκε με ελευθέρας στην ομάδα του Πανιωνίου. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης συμμετείχε επί δύο συνεχόμενες χρονιές στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του EuroCup.
Τον Ιούνιο του 2009 η αθλήτρια υπέγραψε συμβόλαιο με τη Φ.Ε.Α. Τον Ιανουάριο του 2010 επιλέχθηκε ωστε να συμμετάσχει στο All-Star Game που διεξήχθη στην Καλλιθέα. Τον Απρίλιο του 2010 συμμετείχε με τη Φ.Ε.Α. στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη στη Βέροια, χάνοντας το τρόπαιο από την ομάδα του Αθηναϊκού.
Το 2012 μεταπήδησε στην Α.Ε. Σουρμένων-Ελληνικού.Την περίοδο 2012-13 η Χαλιβέρα αναδείχθηκε με την ομάδα της δευτεραθλήτρια Ελλάδος.
Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος, η Χαλιβέρα συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων του 2001 στο Βέλικο Τάρνοβο (Βουλγαρία), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2002 στη Σκόφια Λόκα (Σλοβενία) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών του 2005 (Τσεχία). Με την Εθνική Γυναικών έλαβε μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 στην Πεσκάρα της Ιταλίας



ΚΟΣΜΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 

Η Αφροδίτη Κοσμά ξεκίνησε την καριέρα της αγωνιζόμενη με τα χρώματα του Ερμή Περάματος, όπου και παρέμεινε κατά την περίοδο 1995-98.
Κατόπιν για δύο χρονιές αποτέλεσε κομμάτι της ομάδας του Ατρομήτου Πειραιώς, ενώ το 2000 πήρε μεταγραφή στην Ακαδημία Ηλιουπόλεως. Φόρεσε για πολλά χρόνια τη φανέλλα του συλλόγου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της το 2007. Τότε αποκτήθηκε από τον Αθηναϊκό.

Με το σύλλογο του Βύρωνα κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος (2009 •2010), ένα Κύπελλο Ελλάδος (2010) και ένα EuroCup (2010), επιτυγχάνοντας Τριπλ Κράουν, το πρώτο στην ιστορία της γυναικείας ελληνικής καλαθοσφαίρισης.
Το 2011-12 αγωνίζεται με την φανέλα του Παναθηναίκου και την επόμενη χρονιά επιστέφει στην ομάδα του Αθηναϊκού.
Την περσυνή χρονιά αγωνίστηκε στην ομάδα του Παναθηναϊκου καταλαμβάνοντας την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Η νέα σεζόν θα την βρει στην πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕ Ελληνικού.

Η Κοσμά έχει αποτελέσει μέλος της Εθνικής Ελλάδος όλων των ηλικιακών βαθμίδων. Με την Εθνική Ελλάδος Γυναικών έχει συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες 2001 και 2005 και στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (EuroBasket) του 2005, 2007 και του 2009.  Η κατάκτηση της 5ηςθέσης στο Ευρωπαϊκό του 2009 αποτελεί μέχρι σήμερα τη σημαντικότερη στιγμή της με την ομάδα.
 Η Κοσμά είναι επίσης απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.



ΜΠΟΝΗ ΜΑΡΙΑ ΡΟΖΑ
Η Μπόνη έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, αγωνιζόμενη στην Α1 Εθνική, με τα χρώματα του Άρη Χολαργού. Την περίοδο 2007-08 έλαβε μεταγραφή στις Εσπερίδες Καλλιθέας, προσθέτοντας στο βιογραφικό της την κατάκτηση τόσο του Πρωταθλήματος  όσο και του Κυπέλλου Ελλάδος. Την επόμενη χρονιά, 2008-09, παραμένοντας στις Εσπερίδες, κατέκτησε εκ νέου το Κύπελλο Ελλάδος  και συμμετείχε στη διοργάνωση του EuroCup. Στην ομάδα της Καλλιθέας η Μπόνη παρέμεινε συνολικά για τέσσερα χρόνια, αποχωρώντας τελικά το καλοκαίρι του 2011.
Επόμενος σταθμός στην καριέρα της ήταν η ομάδα του Ελληνικού. Οι κυανόλευκες κατέκτησαν αμέσως το Πρωτάθλημα της κατηγορίας, με αποτέλεσμα να ανέλθουν από το φθινόπωρο του 2012 στην Α1 Εθνική. Την περίοδο 2012-13 η ομάδα της αναδείχτηκε δευτεραθλητής Ελλάδος , ενώ την προηγούμενη σεζόν κατέκτησε το νταμπλ.
Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος, η Μπόνη συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών του 2006 στο Σόπρον της Ουγγαρίας, καθώς και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 στην Πεσκάρα της Ιταλίας.